Onze oliebollen zijn met goud bekroond!
Nieuws

Onze oliebollen zijn met goud bekroond!

Dit jaar hebben we onze receptuur aangepast om onze oliebollen nóg lekkerder te maken. Het maken van oliebollen is een proces waar het gaat om de kleinste details.

Bakkers die kwalitatief hoogwaardige producten bakken, komen in aanmerking voor een gouden bekroning. Tijdens de keuring, die wordt uitgevoerd door de keurmeesters van het Nederlands Bakkerij Centrum in Wageningen, wordt naar diverse aspecten van het product gekeken.

Om in aanmerking te komen voor een gouden bekroning moet het product aan hoge eisen voldoen. De score wordt uitgedrukt in maximaal 5 gouden medailles per onderdeel. 

Wanneer een product op drie onderdelen de maximale score haalt en alle andere onderdelen niet lager scoort dan 4, verdient het de titel ‘Bekroond met Goud’. Wil Duymelinck, bakker bij Bakkerij Heerschap, vertelt: “Dit jaar hebben we onze receptuur aangepast om onze oliebollen nóg lekkerder te maken. Het maken van oliebollen is een proces waar het gaat om de kleinste details. De draaitijd en de temperatuur van het deeg zijn erg belangrijk. Dit in combinatie met de allerbeste bloem: de Amerikaanse Patentbloem en de beste plantaardige olie, waarin de oliebollen gefrituurd worden, zorgt voor topkwaliteit oliebollen."

Het proeven waard

De met goud bekroonde oliebollen zijn zeker het proeven waard. Behalve in de bakkerswinkel in Roggel, zijn de oliebollen vanaf maandag 28 december ook verkrijgbaar bij de Heerschap winkels in Weert, Nederweert en Heythuysen.

Tip van bakker Wil: “Wil je de oliebollen thuis nog even opwarmen? Dat kan!

Plaats de oliebollen enkele minuten in een voorverwarmde oven (6 minuten op 180 graden, afhankelijk van de oven uiteraard). Opwarmen in een pan is ook mogelijk. Doe de oliebollen in een pan met deksel en verwarm ze enkele minuten op het fornuis. Dit gaat sneller dan in de oven, dus blijf er wel bij zodat de oliebollen niet aanbranden! Hoewel het wel kan, zou ik zelf de oliebollen niet in de magnetron opwarmen, omdat de oliebol dan sneller zijn smaak verliest. Geniet ervan!”

video.jpg

Het Nederlands Bakkerij Centrum

Het Nederlands Bakkerij Centrum is het kennis- en adviescentrum voor de bakkerij. Bij het NBC werken diverse keurmeesters met een lange staat van dienst in de bakkerijsector. De keuringen van het NCBC zijn objectief en onafhankelijk en worden al ruim 100 jaar uitgevoerd.