Nieuws

BOUWUPDATE | DE MEELSILO'S ZIJN GEPLAATST!

Met het plaatsen van de vijf meelsilo's verloopt de nieuwbouw in Nederweert gestaag.

De nieuwe bakkerij aan het bedrijvenpark Pannenweg II begint inmiddels écht op een bakkerij te lijken. De modernste ambachtelijke bakkerij van Nederland in aanbouw is sinds twee maanden volledig water- en winddicht. Daarmee is de ruwbouwfase inmiddels afgerond. Er ging maar liefst vierhonderd kubieke meter beton in het gebouw! Tijdens dit proces bleven er zo een veertig vrachtwagens af en aan rijden met het beton. Piet Heerschap: “Het was mooi om te zien dat er zoveel mensen bezig waren om ervoor te zorgen dat het proces snel en zorgvuldig verliep. Het beton werd gestort, vervolgens verdeeld over de vloer, gevlinderd en als laatste werd de toplaag slijtvast gemaakt. Het leggen van deze vloer was een heel proces.''

De afwerking in het gebouw is een maand geleden van start gegaan. De wanden in het pand, de koelcellen en rijskasten zijn inmiddels geplaatst. Zoals Piet een tijdje terug al voorspelde, werd het plaatsen van de meelsilo's een heel spektakel. Er zijn in totaal vijf meelsilo's geplaatst met een capaciteit van totaal vijftigduizend kilo aan voorraad meel. Deze silo's waren alleen te plaatsen door middel van een grote daksparing in de staalconstructie, waardoor de silo's naar binnen gehesen konden worden. Dit spektakel is te zien in onderstaande video.

 

Ondertussen wordt er op de achtergrond gewerkt aan het interieur. Er zijn diverse gesprekken gaande over de inrichting van o.a. de kantine en de kantoren. Stan Heerschap: “Het is een prachtig project om mee bezig te zijn en waar we goed over na moeten denken. Gelukkig helpt mijn vrouw Cynthia mij bij het maken van de juiste keuzes op het gebied van kleuren, materialen etc. De eerste schetsen zijn gemaakt, waardoor we steeds een beter beeld van onze nieuwe kantine, kantoren en vergaderruimtes krijgen. Een spannend, maar erg leuk proces. Het wordt echt heel erg mooi!”

Via onze social media kanalen, Facebook, LinkedIn, houden wij iedereen op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom de bouw.

26-04-2019

terug naar overzicht
BOUWUPDATE | DE MEELSILO'S ZIJN GEPLAATST!

Contact

Bakkerij Heerschap BV
Titaniumstraat 18
6031 TV Nederweert
T   0475-491320
E   bakkerij@heerschapgroep.nl
Volg ons op Facebook