Nieuws

Biezunjer

Bereiding
Voor de bereiding van desembrood is behoorlijk wat vakmanschap nodig. Zo is het heel secuur werk om de juiste desemsmaak te verwezenlijken. De balans van de enkele pure ingrediënten moet precies goed zijn. Bovendien kost het minimaal twee weken om een goede, krachtige desemstarter te maken. “Zolang heeft desem nodig om zich te ontwikkelen,” aldus Janissen. Is de desemstarter klaar? Dan zijn er nog vakkundige technieken nodig om optimale luchtigheid in het natuurlijke brood te creëren.

Natuurlijk brood
Het desembrood van Bakkerij Heerschap bevat water, bloem en/of meel, bakkerszout en Poolish, een voordeeg dat 24 tot 48 uur heeft gerezen. De gisting verloopt natuurlijk en langzaam, onder perfect uitgekiende temperaturen, waardoor alle smaken de tijd hebben om zich volledig te ontwikkelen. Janissen: “Daarom heeft het Biezunjer-desembrood ook zo’n rijke en bijzondere smaak.”

Oêt de streek
Biezunjer komt oêt de streek. Dit houdt in dat het desembrood in de streek wordt bereid en gebakken. Ook wordt het brood alleen in de streek verkocht, zodat het altijd écht vers in de winkels ligt.

Biezunjer is te koop bij de winkels van Heerschap: Jumbo Heerschap Collegeplein, Jumbo Heerschap Leuken, Jumbo Heerschap Boshoven, Jumbo Heerschap Moesel, Jumbo Heerschap Nederweert, Jumbo Heerschap Heythuysen en de bakkerswinkel in Roggel. 

terug naar overzicht
Biezunjer

Contact

Bakkerij Heerschap BV
Heverstraat 8
6088 BH Roggel
T   0475-491320
E   bakkerij@heerschapgroep.nl
Volg ons op Facebook