Onze speculaas met amandel is uitgeroepen tot beste van Limburg!
Nieuws

Onze speculaas met amandel is uitgeroepen tot beste van Limburg!

‘Meedoen aan wedstrijden is altijd spannend. Van de vakjury weet je ongeveer waar ze op letten, dat zijn net zulke vakmensen als wij.'

Onze speculaas met amandelen is tijdens een vakwedstrijd voor ambachtelijke (banket)bakkers uitgeroepen tot de lekkerste van de provincie Limburg. Er werden maar liefst 243 speculaasproducten van ambachtelijke bakkers uit heel Nederland gekeurd door een vakjury en een consumentenpanel.
 

De vakjury en het consumentenpanel kozen per provincie een winnaar in de categorieën gevuld speculaas, speculaas met amandelen en speculaas zonder amandelen. De Speculaas met amandelen van Bakkerij Heerschap kreeg het hoogste gemiddelde cijfer (8,41) en dus mogen wij ons het komend jaar ‘De beste Speculaas met amandelen van de provincie Limburg’ noemen.

De jury was unaniem lovend over de smaak van de speculaas. Daarnaast scoorde het goed op vorm, model, kleur, bakaard en aroma. De consumentenjury weegt naast smaak ook punten als uiterlijk, verpakking en uitstraling mee.

Met duidelijke trots en een brede glimlach werd de award door onze bedrijfsleider Bernd Janissen en bakkers Wil en Fred in ontvangst genomen. Als bakker is hij samen met zijn team verantwoordelijk voor alle heerlijke producten in de winkels en dus ook voor speculaasproducten die ter keuring werden aangeboden.

Bernd reageert: ‘Meedoen aan wedstrijden is altijd spannend. Van de vakjury weet je ongeveer waar ze op letten, dat zijn net zulke vakmensen als wij. Van een consumentenpanel weet je minder goed wat je kan verwachten. Plus dat er natuurlijk nog een groot aantal collega-bakkers hun best doet om een winnend product in te leveren. Het niveau was dit jaar erg hoog, heb ik begrepen. Wij zijn dan ook enorm trots op onze prijs.’

Twee jaar op rij in de prijzen
Ook tijdens de editie van 2022 viel Bakkerij Heerschap in de prijzen. Toen maakte het al de beste Speculaas zonder amandelen van Limburg.