Onze bakkerij voldoet aan de hoogste hygiengenormen
Nieuws

Onze bakkerij voldoet aan de hoogste hygiengenormen

Het hele team heeft enorm hard gewerkt om aan alle eisen te voldoen. We zijn enorm trots dat we bij de eerste audit na de opening in november 2019 direct dit resultaat behalen.

Bakkerij Heerschap in Nederweert voldoet officieel per 20 februari 2020 aan de hygiënenorm FSSC 22000. Dit is een standaard die ontwikkeld is door de Stichting Certificatie Voedselveiligheid. Deze standaard is revolutionair binnen de productie van voedingsmiddelen, omdat dit de eerste standaard binnen deze branche is die wereldwijd geaccepteerd wordt. Om hieraan te voldoen moet Bakkerij Heerschap strikte hygiëneregels in stand houden wat ervoor zorgt dat de voedselveiligheid gewaarborgd is.

De FSSC 22000 is gebaseerd op de ISO 22000 norm voor producenten van voedingsmiddelen. Deze norm is wereldwijd erkend en biedt een protocol waarbij de focus gelegd wordt op wat daadwerkelijk noodzakelijk is op het gebied van hygiëne en management. De FSSC 22000 certificering laat zien dat Bakkerij Heerschap verantwoord met voedselveiligheid omgaat.

Pand Bakkerij Heerschap

Bakkerij Heerschap is sinds november 2019 actief in het nieuwe pand aan de Titaniumstraat in Nederweert. Bij het bouwproces én de inrichting van het nieuwe pand is rekening gehouden met de strengste hygiënevoorschriften. “Wij zijn één van de meest ambachtelijke bakkerijen van Nederland, dus voor ons is het vanzelfsprekend om altijd en overal de voedselveiligheid voorop te stellen bij onze processen.

 Maar dat betekent nogal wat tijdens het bouwproces. Zo zijn bij ons alle leidingen in de productieruimten uitsluitend verticaal gemonteerd. Op horizontale leidingen kan makkelijker stof blijven liggen, dat kan opwaaien en in een product terecht komen. Dat willen we natuurlijk niet!” aldus Stan Heerschap, eigenaar van Bakkerij Heerschap.  

Audit

Michèlle de Lepper, Kwaliteit-, Arbeid- en Milieuspecialist van Bakkerij Heerschap, begon al driekwart jaar geleden met de voorbereidingen van deze certificering in het oude pand van Bakkerij Heerschap op de Heverstraat in Roggel. Zij nam alle procedures onder de loep, trainde de medewerkers en zag erop toe dat ook in het nieuwe pand alles goed verliep. Dit alles heeft ertoe geleid dat er bij de eerste auditering voor de FSSC 22000 direct een goed resultaat werd behaald. 

Bij de audit zijn 300 controlepunten en bij slechts 7 punten werden kleine aandachtspuntjes genoemd. Zodra deze aandachtspuntjes zijn aangepast, zullen we de certificering ontvangen. “Het hele team van Bakkerij Heerschap, van bakkers tot management, heeft enorm hard gewerkt om aan alle eisen te voldoen. We zijn daarom enorm trots dat Bakkerij Heerschap bij de eerste audit na de opening in november 2019 direct dit resultaat behaalt. Dit betekent niet dat we nu achterover gaan leunen. We gaan deze paar verbeterpunten aanpakken en op naar de toekomst!”, aldus Michèlle de Lepper.