Tips & Recepten

Onze lekkerste tips en recepten delen we graag met jou! 

Oud brood in de kast?

Wist je dat je met oud brood ook nog lekkere dingen kunt maken? 
Brood is door de broodzak tegen uitdroging beschermd. Maar het blijft natuurlijk niet eeuwig zo lekker vers. Als je sneetjes oud brood hebt, kun je heerlijke wentelteefjes bakken. Of je snijdt de boterham in driehoekjes en rooster je het in de oven. Zo heb je een crostini die je kunt besmeren met tapenade. Of maak knapperige croutons voor in een heerlijke frisse salade! 

Zelf croutons maken

Het maken van croutons is een uitstekende manier om oud brood te verwerken. Oud brood is droger, waardoor de croutons krokanter worden. 

1. Snij het brood in stukken en besprenkel deze met olie en zout. Voor een extra lekkere smaak kun je ook knoflook en (tuin)kruiden toevoegen. 
2. Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de croutons over de bakplaat. In 25 minuten heb je overheerlijke knapperige croutons. Schep ze halverwege de baktijd even om zodat ze overal mooi goudbruin kleuren.

Overheerlijke wentelteefjes

1. Klop een ei in een diep bord en doe er wat melk en kaneelpoeder bij
2. Haal de sneetjes brood door het mengsel heen en laat goed intrekken (4 minuten)
3. Nu het brood doorweekt is kun je ze in ongeveer 5 minuten goudbruin bakken in de pan

Een zacht stokbrood krokant maken

Lukt het niet altijd om een stokbrood dezelfde dag op te maken? Om het weer lekker knapperig te krijgen, moet je even de oven voorverwarmen op 180 graden. Dan leg je het stokbrood een paar minuten in de warme oven en je haalt het er met een heerlijk krokante korst weer eruit.

Ga je het stokbrood pas de volgende dag eten? Vries het stokbrood dan meteen in als je het gekocht hebt en haal het 15 minuten voor gebruik uit de diepvries. Het stokbrood is dan heerlijk knapperig.Smakelijk! Van de bakkers van Bakkerij Heerschap.

terug naar overzicht
Oud brood in de kast?

Contact

Bakkerij Heerschap BV
Titaniumstraat 18
6031 TV Nederweert
T   0475-491320
E   bakkerij@heerschapgroep.nl
Volg ons op Facebook